Vegetáriánus enni Kínában, vagy inkább nem

2009 -ben olvastam a Kínai Tanulmányt (köszönhetően az én időkészülékemnek, más néven a RuneAtRepeat régi hozzászólásainak, ellenőrizhetem az ilyen dolgokat).
A legújabb videóim

Mielőtt idegenek voltak
Mielőtt Renee Carlino Book Review idegenek voltak.
Gyors gondolatok és ajánlások audiokönyvekhez. A történet, a narrátor, a áttekintés és még sok minden más a jó hallgatási sorozatról.

További videók

0 másodperc 9 perc, 42 másodperc

Következö
Face maszk javaslatai a futáshoz és a kint járáshoz
07:15

Élő
00:00
08:21
09:42

„A kínai tanulmányban Dr. T. Colin Campbell részletezi a táplálkozás és a szívbetegség, a cukorbetegség és a rák közötti kapcsolatot. A jelentés a hatalmas lobbik, kormányzati szervezetek és opportunista tudósok által előidézett táplálkozási zavar forrását is vizsgálja. A New York Times elismerte a tanulmányt, mint „az epidemiológia nagydíjat” és a „legszélesebb körű tanulmányt, amelyet valaha az étrend és a betegség kialakulásának kockázatának kapcsolatából végeztek”.

Igen, a könyv ugyanolyan száraz, mint a leírás, de ez is nagyon érdekes!

Egyszerűen fogalmazva: a könyv összehasonlítja a szokásos amerikai étrendet a szokásos vidéki kínai étrenddel. A vidéki kínai étrend ebben az esetben magas növények, alacsony állati fehérje = vegán.

Ez a kínai étrend hivatkozása a szívbetegség, a cukorbetegség és a rák vonatkozásában. Ez a rész őrült! Annyira érdekes látni, hogy egy növényi alapú étrend csökkenti az egyes betegségek előfordulását.

Tehát feltételeztem, hogy a kínai ételek a vegetáriánus oldalra hajolnak, vagy legalább vegetáriánus barátságosak.

Nem az volt.

Jelenleg az életemben nem vagyok vegetáriánus, de évekig voltam, és még mindig értékelem a jó zöldség ételeket. Nem vagyok nagy húsfogyasztó, és valójában csak a csirke és nem az emlőshús. <- Azt hiszem, Atletico Madrid Mez néhány ember ezt a vörös húst vagy sertéshúst hívja, nem tudom, hogy nem vagyok húsos.

Az utazás során az összes ebéd- és vacsora ételt „családi stílusban” szolgálták fel, ami azt jelenti, hogy körülbelül nyolcunk egy lusta Susan -nal ülne az asztalnál, és a pincér több ételt hoz ki mindenki számára. Nem rendeztünk, így az utazási útmutatónk rámutatna a pincér vegetáriánusokra, és tudatják velük, ha valami nem volt hús.

Minden étkezésnél általában körülbelül 8 étel volt, plusz rizs.

Meglepő módon a nyolc közül csak egy vagy két étel volt, amelyek vegetáriánusok voltak. Általában ők voltak a sima kínai kelkáposzta vagy a brokkoli ételek, ám nagyon olajosak voltak (a szakácsok valószínűleg az olajat használták, hogy pótolják a fehérje hiányát az ízesítéshez). A csoportunk egyik vegetáriánsa azt mondta: “Nehéz vegetáriánusnak lenni és egészségesnek lenni ezen az utazáson!”

Ez volt az egyetlen nem zöld vegetáriánus étel, egy padlizsán étel. Nagyon finom volt! De nem gyakori az étkezésünkben.

Az a kevés vacsora egyike, amelyben a csoport nélkül vettem egy zöldség köret, és meglepő meglepetés, hogy egy kis hús van a tetején (a menü nem mondta, hogy hús volt). Nem bántam, de nem vagyok vegetáriánus. Valami, amit rájöttem, hogy sok ételben nem volt sok hús, akcentus vagy ízű volt, de ott volt.

Nem szeretem túlságosan a sertéshúst vagy a vörös húst, és általában csirkét vagy halat vásárolnék, Brazil labdarúgó-válogatott Mez ha étteremben lennék (nem egészségi okokból, csak az én ízlésem). Azt hiszem, talán volt egy vagy két étkezés csirkével, de többnyire kacsa volt, és a halat mindig sülték, kivéve azt a helyet, amely „BBQ hal” volt.

Imádtam a legjobban a tojást és a paradicsom ételeit. Étkezésünk 80% -ánál szolgálták fel, és ezt 80% -ot enni kezdtem.

Az alábbi káposzta-edény csak „keverő sütő zöldségeket” tartalmazott a menüben, de egy véletlenszerű csirkecsípéssel érkezett.

Örültem, hogy a második éjszaka egyéni vacsoránk volt, egy tojás előétel volt, amelyet vásároltam némi fehérjeművel. (Ez volt az étkezés is a mozgó zöldségekkel !!! Szóval, nagyszerű éjszaka volt a környéken)

*Valaki azt kérdezte, hogy gondolom-e, hogy a gluténmentes-e Kínában. Hé, minden megtehető, de nagyon kihívást jelent, ha a szójaszósz miatt súlyos allergiája lenne (amelyben glutén van). Az étkezéskor nincs sok búzatermék (soha nem Costa Rica labdarúgó-válogatott Mez kenyér vagy pékáruk), de biztos vagyok benne, hogy a szószoknak valószínűleg búzuk van.

Más, kevésbé egészséges ételeknél … egy ponton a Hangzhou-tól Sanghajig tartó meghajtón egy pihenőhelyen megálltunk egy McDonald-nal, és ezt meg kellett néznem. Úgy értem, C’mon – mi van a McDonald’s -nak Kínában?!?!

Valójában ez csak csirkeszendvicsek halakkal és szokásos francia krumplival, semmi nagyon i-to-tell-to-seryone-narancs-chickenmcnugget-rice-bowlok! De az almás pite helyett a Taro pite volt, és én kipróbáltam az egyiket.

Igen, nem jó. Időről időre kipróbáltam az édességeket Kínában, és csalódott voltam. Nem olyan édesek, mint az Egyesült Államokban, nagyon unalmas (számomra).

Összességében: Imádtam az ételeket, csak nem a desszerteket. Nem vagyok nagy húsfogyasztó, de nem próbáltam elkerülni a húst, így ideális volt nekem. Hiányzik Kína étele.

Egyéb kínai élelmiszer -hozzászólások:

Reggeli, ebéd és dinnER Pekingben

Snack utca Pekingben

Suzhou reggeli és utcai piaci snack

KÉRDÉS: Bepillanthatna egy másik országban a McDonald’s -ban, hogy megnézze, mit adnak el?

Küldje el nekem a munkafüzetet

Megment

A megosztás törődés!

Részvény

Csipog

Csap

Részvény

Posta

Részvény

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *