A brokkoli étrend sokkal több izomsejt számára

A sportolók sokkal több izomszövetet építhetnek fel, ha olyan brassica zöldségeket esznek, mint a brokkoli, a hajtások vagy a káposzta naponta. Ezt a vad spekulációt a molekuláris biológusok tanulmányára alapozzuk a nápolyi második egyetemen, az Age -ban. E kutatás szerint a káposzta család tagjai stimulálják a mezenchimális őssejtek kialakulását.

Izomnövekedés és őssejtek
Az izomszövet kétféle módon nő az erősség edzésének eredményeként: 1. Az izomrostok meglévő sejtjei növekednek, és 2. az izomsejtek száma az izomrostokban növekszik. Ez utóbbit hiperplázia -nak hívják: az edzés indukálja az őssejteket az izomrostokban, hogy teljesen termesztett izomsejtekké fejlődjenek. A hormonok, mint például az IGF-1, és olyan kiegészítők is, mint a nem adományok, javítják ezt a folyamatot.

Az izomszövet őssejtjeinek egy része más szövetekből származik, például új erek előállításához, de a mezenchimális őssejtekből is. Ezek a csontvelőben található őssejtek.

Míg az orvosok arra törekszenek, hogy a helyrehozhatatlanul sérült szerveket őssejtek injektálásával javítsák, a kiegészítők gyártói olyan keverékeket készítenek, amelyek várhatóan stimulálják az őssejteket a szövetek újjáélesztésére. Az egyik ilyen kiegészítő a Stemenhance. Ez magában foglalja a kék algák Afanizomenon flos-aquae kivonatát, amely kiküszöböli az őssejteket a csontvelőből, így a testben keringnek. Az olimpiq stemxcell ugyanazt a kivonatot tartalmazza.

Egyes Dél-koreai labdarúgó-válogatott Mez tudósok nem győződnek meg arról, hogy az Afanizomenon flos-Aquae ilyen módon használja. Aggódnak, hogy az kivonat stimulálja a metasztázisokat. Úgy tűnik, hogy az Olimpiq Stemxcell alkotói komolyan veszik ezt az aggodalmat: táplálkozási rák -gátlókat adtak hozzá termékükhöz.

Brassica zöldségek
De az őssejt -kiegészítők alternatívája lehet a helyi szupermarket zöldségeiben. Az összes friss Brassica zöldség – fehér, zöld, piros és kínai káposzta, csírák, cress, brokkoli és karfiol – olyan glükozinolátok, mint a glükoraphanin. A mirozináz egy enzim, amely akkor szabadul fel, amikor a zöldségeket vágja, enyhén főzze vagy rágja, és ez a glükozinolátumokat szulforafánmá alakítja.

Egy kis mennyiségű szulforafánt tartalmazó étrend aktiválja a glutation [GSH] méregtelenítő enzim előállítását, és ezért védelmet nyújt valamilyen rák ellen, például a bélrák ellen. Ennek oka az, hogy a szulforphán a glutationhoz kötődik, és így stimulálja a sejteket, hogy sokkal több glutationot képezzen. Túl sok szulforapán elrabolja a méregtelenítő képességét.

Szulforapán és őssejtek
A kutatók felfedezték, hogy az 1 és 0,25 mikromóló szulforapán [SFN] alacsony koncentrációja – ez arról szól, hogy a káposzta enni kívánt mennyiségében megtalálható – stimulálja a mezenchimális őssejtek kialakulását. Az alábbi Manchester City Mez grafikon azt mutatja, hogy az őssejtek mennyi tetrazolium -sót alakítanak át formazánvá. A sejtek sokkal többet tesznek ebből az enzimből, ha számuk növekednek.

A fenti táblázat a brómodoxiuridin [BrdU] mennyiségét mutatja, az őssejtek Atletico Madrid Mez felszívódnak. A BRDU a genetikai anyag markert építőeleme. Minél sokkal több Brdu -t vesznek fel az őssejtek, annál sokkal inkább megosztottak.

A szulforafán alacsony koncentrációja nemcsak sokkal új őssejteket eredményezett; Segítenek a meglévő őssejtek hosszabb élésében is. Gátolják az apoptózist vagy a sejthalálot. Az alábbi ábra azt mutatja, hogy a nagy dózisú szulforapán-kiegészítők miért valószínűleg nem olyan jó ötlet.

Következtetés
„Az R-SFN alacsony bevitele, amint azt a brassica zöldségek fogyasztásával lehet elérni, hasznos lehet az egészség szempontjából, mivel úgy tűnik, hogy védő hatással van az őssejtekre”-fejezi be az olaszok.

A tudás túladagolása miatt még egy lépést is megtennénk, és azt mondjuk, hogy a Brassica zöldségeket tartalmazó étrend a testépítők izomszövetét sokkal több őssejtnél kínálhatja. Ez javítaná a gyógyulást és a növekedést. Ha ezt kipróbálni gondolja, ne használjon tartósított zöldségeket. Ezek csak a friss káposztában található glükozinolátum mennyiségének töredékét tartalmazzák.

Az R-szulforapán-izotiocianát dózisfüggő hatása az emberi mezenchimális őssejtek biológiájára, étkezési mennyiségben elősegíti a sejtproliferációt, és csökkenti az öregedést és az apoptózist, míg a rákellenes gyógyszer-dózisoknál citotoxikus hatással rendelkezik.
Absztrakt
A Brassica zöldségek egészséges ételekként rettenetes figyelmet vonzanak, mivel ezek jelentős mennyiségű másodlagos metabolit-glükozinolátot tartalmaznak, amelyek izotiocianátokká alakulnak, például szulforafánmá [(-) 1-izotiocianato-4R- (metil-szulfinil) -Bután] (R-SFN), a zöldségek vágásának vagy rágásának cselekedetein keresztül. Számos tanulmány elemezte a szintetikus R, S-szulforapán rákellenes aktivitásának biológiai és molekuláris mechanizmusait, amelyet úgy gondolnak, hogy antioxidáns tulajdonságai és képessége a hiszton-dezacetiláz enzimek (HDAC) gátlására. Kevés tanulmány foglalkozott a poss -valAz R-SFN antioxidáns hatásai, amelyek megóvhatják a sejteket a teljesen szabad gyökök károsodásától, amelyek erősen hozzájárulnak az öregedéshez. Sőt, keveset tudunk az R-SFN azon őssejtekre gyakorolt hatásáról, amelyek tartóssága befolyásolja az emberi öregedést. Megvizsgáltuk az R-SFN hatásait a biológiára az emberi mezenchimális őssejtekre (MSC), amely a mezenchimális szövetekké történő differenciálódás képessége mellett támogatja a hematopoiesist, és hozzájárul a számos szerv és szövet homeosztatikus fenntartásához. Vizsgálatunk bizonyítékokat talált arra, hogy az R-SFN alacsony dózisok elősegítik az MSC-k proliferációját, és megóvják őket az apoptózistól és az öregedéstől, míg a nagyobb dózisok citotoxikus hatással vannak, ami a sejtciklus-leállás, a programozott sejthalál és az öregedés indukálásához vezet. Az R-SFN hasznos hatásait annak antioxidáns tulajdonságainak tulajdoníthatjuk, amelyeket akkor figyeltünk meg, amikor az MSC-tenyészeteket alacsony R-SFN dózisokkal inkubáltuk. Citotoxikus hatásait, amelyeket az MSC-k nagy dózisú R-SFN kezelése után figyeltünk meg, a HDAC-gátló aktivitásához társítható. Összefoglalva, azt találtuk, hogy az R-SFN, akárcsak számos más étrend-kiegészítő, horgonyos viselkedést mutat; Képes biológiailag ellentétes hatásokat indukálni különböző adagokban.

PMID: 21465338 [PubMed – indexelt a MEDLINE -hez] PMCID: PMC3312628

Forrás:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *