Az alapító konferencia a nők sportának méltányosságával

foglalkozik a IX. Cím 50. évfordulójával, 2022. június 23 -án. Las Vegasban, 2022. június 28 -ig.

Az Icons a világszínvonalú sportolók, a szülők, valamint a szakértők, orvosok, ügyvédek és aktivisták nagymértékű nonprofit szervezete, amely minden női sportban a méltányosság érdekképviseletének élvonalában áll. Az Icons Konferencián bemutatott 35 magas rangú hangszóró egyike a Riley Gaines, a 12-szeres amerikai és négyszeres délkeleti konferencia (SEC) bajnok és rekordtulajdonos. Márciusban az ötödik helyre kötötte a transznemű úszót, Lia Thomas-t a Nemzeti Kollégiumi Atlétikai Szövetség (NCAA) bajnokságán. Az NCAA adta Thomasnak az ötödik helyezett trófeát.

“Első kézből vettem részt egy transznemű sportolóval szemben, és magabiztosan mondhatom, hogy a férfiak és a nők közötti biológiai különbségek nyilvánvalóak, és nem hagyhatók figyelmen kívül, ha az atlétikára vonatkozik” – mondja Gaines. “Ha a biológiai férfiak továbbra is megengedik a versenyt a nőkkel, akkor a tisztességes verseny és a nők sportának integritása a múlté.”

Gaines a nők és lányok egyre növekvő medencéje, akik elveszítik a címeket, trófeákat, ösztöndíjakat és egyéb elismeréseket – valamint a IX. Cím által jóváhagyott eredeti védelemeket – a nők sportpályáin, amelyek korábban uraltak. Ezenkívül a Biden adminisztráció bejelentette a IX. Cím újjáépítését olyan új politikákkal, amelyek újradefiniálják a „nemet”, hogy jelezzék a „nemet” és a „nemi identitást”.

Ez egy egyre növekvő kérdés, amely nem maradt észrevétlenül, és 18 állam törvényeket fogad el a nők sportának a biológiai nők számára történő biztosítása és megmentése érdekében. A kormányzó sportszervek, mint például az NCAA, azonban még nem jelentették be a női sportolók tisztességes és védő eljárásait-mondta Marshi Smith, az NCAA bajnoka és az ikonok társalapítója. Smith nyitott levelet írt, amelyet 47 sportoló és edző írt alá, amelyet márciusban az NCAA Kormányzótanácsának küldtek, és azt kérdezték: Vajon a nőknek van -e hangja? – válasz nélkül.

„A csapattársaimmal és a képeink lógnak az egyetemi Hírességek Csarnokában” – mondja Smith, aki teljes atlétikai ösztöndíjat kapott és a Tucsoni Arizonai Egyetemen végzett. „Ami még rosszabb, ha azt mondják, hogy a hangunk nem számít, az az, hogy még az NCAA -tól is elismerik, miután úgy döntött, hogy feláldozza a nők úszók következő generációjának lehetőségeit ebben a szezonban. Felhívjuk a sportolókat az összes sportágban, hogy csatlakozzanak az ikonokhoz a méltányosság támogatása és annak biztosítása érdekében, hogy az összes irányító sportszervek hallgassák meg azokat a nőket, akiket jeleznek. ”

Kim Jones, a Stanford All-American és a PAC-10 bajnok, csatlakozott Smithhez az ikonok elindításához, miután élvezte saját lánya vereségét egy transznemű versenytársa számára a nők kollégiumi úszásában az év elején. “Láttam, hogy a korábban felhatalmazott fiatal nők erővel és magabiztossággal elhalványulnak, mivel azt mondták nekik, hogy tisztességes bánásmódjuk nem számít” – mondja Jones. “Élveztem a felháborodást, mivel a fiatal női sportolók gázvilágúak voltak, szégyelltek, és azt mondták, hogy kérjenek tanácsadást, miután rámutattak a diszkriminációra, amellyel nőként szembesültek.”

Számos orvos és tudós számára, akiket szintén elutasítanak és elhallgattatnak ebben a kérdésben, nyilvánvaló, hogy „a biológia nem bigotikus, hanem a valóság” – mondja Dr. Ross Tucker, a testmozgás fiziológiájának PhD és a World Rugby szakértője. Dr. Tucker, a kiemelt ikonok hangszórója megjegyzi, hogy minden eddig elvégzett longitudinális vizsgálat során kiderül, hogy a tesztoszteron szuppressziónak „minimális hatása van” Crystal Palace FC Mez a tesztoszteron által a fejlődés során létrehozott biológiai tulajdonságokra. Azt mondja: „A férfiak és a női biológia eltérőek… A férfiaknak az előnyei vannak, amelyek 10% -otól és kitartásaig, 30% -ig terjednek, és akár 50% -ig terjednek – különösen a felső testben. A kutatások azt mutatják, hogy az ezen különbségeket létrehozó biológia még a tesztoszteron csökkentése után is fennáll. ”

Egy másik ikon előadója, Dr. Emma Hilton, PhD és a Díjnyertes Fejlesztési Biológus a Manchesteri Egyetemen (Egyesült Királyság) azt mondja, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a tesztoszteron mint felnőttként csökkentő „javítás” tisztességességet teremt a női sportolók számára. “Rengeteg tudományos bizonyíték azt mutatja, hogy nem építheti be a férfi testet” – mondja Dr. Hilton. „A méltányosság az, ami a sportversenyeket jelenti. Enélkül a női sportolók kénytelenek versenyezni egy szintű játékteret, vagy akár az oldalról is élvezhetik. ”

Az LGBTQ+ közösség aktivistái szintén elismerik a biológiai férfiak és nők testi ereje és képességei közötti Dél-koreai labdarúgó-válogatott Mez egyértelmű körvonalakat. „Nem tudja elvenni azt a férfi előnyt, hogy mit csinálsz; A sport kategóriái vannak okból, és ez az oka ”-mondja Martina Navratilova, a nemzetközileg ismert LGBTQ+ jogi aktivista és többszörös teniszező, Uruguayi labdarúgó-válogatott Mez köztük 18 Grand Slam Singles cím és 31 Grand Slam páros cím. – It inull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *